Simsorozattal vagy Simnovellával érdemes kezdeni?

simsorozattal_vagy_simnovellaval_erdemes_kezdeni.jpg

Ha publikálni szeretnél, akkor érdemes elolvasnod a cikkünket!

Gyakorlott íróknak nem jelenthet gondot a sorozatírás. De aki még sose írt hosszabb történetet, annak ajánlott a novella: Rövid, csattanós végződésű vagy akár egy jövőben tervezett sorozatnak előzménytörténete.

Sok író kezdi Simnovellával vagy rövid Simsorozattal (kevesebb, mint 10 epizódot tartalmaz) a publikálást. Sokszor maga az írás nagyobb gondot okoz, mint az illusztrálás.

Kérj segítséget:

- Szülőtől, idősebb testvértől, baráttól.

- Kérj fel valakit lektornak: aki nem csak a hibajavításban segít, de még a történeted megírásában is hasznos tanácsokat adhat. 

Ajánljuk figyelmedbe egy régebbi cikkünket: Hogyan vágjak bele egy illusztrált történetbe?

Mibe írjunk és hogyan?

Füzetben vagy a számítógépen egy szövegszerkesztőben.

Ha számítógépen dolgozol, akkor érdemes egy adathordozóra menteni (biztonsági mentést csinálni)

A szövegszerkesztők hibajavítása nem százszázalékos, ha nem vagy biztos helyesírásodban akkor kérj meg valakit, hogy olvassa át a történetet. Több szem többet lát.

A füzetben, érdemes tollal írni (saját tapasztalat), mert az évek során elhalványodhat az írás. A tollal írt történeteket pedig bölcsebb olyan helyen tárolni, ahol nem éri nedvesség.

Illusztrálásra ajánlott The Sims szériák:

The Sims 2 - Ha az összes kiegészítővel rendelkezel, akkor akár fantasy történetet is letudsz illusztrálni. Továbbá saját várost és világot megtudsz alkotni benne. A zárt világ miatt, a helyszíneknél trükközni kell.

Ha megvan a Body Shop (Formatár) akkor ajánlott használni!

The Sims 3 - Ezzel a szériával akadálymentesen lehet illusztrálni fantasy és hétköznapi történetet is. Sok hasznos kiegészítővel rendelkezik. 

The Sims 4 - Hiányos, sok móddal kell kiegészíteni a játékot. Zárt világa van, mint a második szériának. Leginkább hétköznapi történetek leillusztrálására alkalmas. De ha megvan a Vámpírok játékcsomag akkor a horror se okozhat gondot. Ha változatosságra vágysz, akkor a városokat átlehet alakítani és az égboltot módosítani.

Pl.: Kedvenc látképeink , Astral Lights Mod ...stb.  

Példaként nézd meg, olvasgasd el az eddigi alkotásokat az Amazon Sims oldalon. Eleinte mi is mások munkáit tanulmányoztuk, hogy még átláthatóbbá váljon számunkra, hogy mire kell törekednünk.