Illusztrálási tipp: Simképregény egyszerűen!

bor_2.jpg

Sziasztok! Szeretitek a Simképregényeket? Érdekel, hogyan lehet a legegyszerűbben szövegbuborékokat illeszteni a képekre? Akkor mindenképpen olvasd el!

Akik látogatják az oldalunkat, bizonyára ismerik Tóth Ádám Simképregény sorozatait (Szomszédok, Titkok, Jack élete...stb)

A történet kitalálása és a képek elkészítése még egyszerű. De ahhoz, hogy a szöveget felvigyük a képekre, ahhoz már egy program szükséges. Évek óta használunk online képszerkesztőket. A csapatunkban nem mindenki szeret minden egyes újratelepítés után programok után kutakodni... Ezért összegyűjtöttük a kedvenceinket és a legalkalmasabbat ajánljuk nektek erre a célra. A Pizap a facebook-on alkalmazás formájában is megtalálható. Található neki egy külön oldal is, ahol sok érdekességet és trükköket mutatnak be. De ha a google keresőbe beírjátok, akkor úgy is rábukkanhattok. 

1. Látogasd meg a Pizap.com oldalt és kattints az "Edit" gombra:

1_11.jpg

Kettő közül választhatunk: 

1. New Pizap

2. Classic Pizap

2_11.jpg

Mi a borítóképek elkészítéséhez legtöbbször a New Pizap-ot alkalmazzunk (nagy különbség nincs a kettő között) A következő lépés: tallózzuk be a képet a "Computer" segítségével (ha a számítógépeden van a kép. De több lehetőség közül is lehet választani):

4_1.jpg

Kattints a "Text" gombra és megjelennek a szövegbuborékok (4 db)

5_3.jpg

Egy időben mi is próbálkoztunk a Simképregényekkel, de nem minden png-s szövegbuborék volt tökéletes... Azért érdemes a Pizap-ot használni, mert azon alapból rajta van, csak rá kell helyezni a képekre:

6_1.jpg

A "Text" szöveges részbe beletudjuk írni a párbeszédet és a gondolatokat. Alatta beállíthatjuk a szövegformáját, színét. Sőt, a szöveget akár árnyékolhatjuk is a szövegbuborékban. A szövegbuborékokat a szereplőkhöz (Simek-hez) tudjuk igazítani. Van lehetőség a tükrözésre is.

7_1.jpg

Ha úgy érzed, még nincs meg a kellő löket az alkotáshoz, akkor ajánljuk az oldalaikon Tóth Ádám alkotásait: nem csak olvasás de még tanulmányozás céllal is:

Szomszédok - 1. évad , Szomszédok - 2. évad, Jack élete és a Titkok